MBSR|MBCT Mindfulness basistraining voor jongeren (16 tot 24 jaar)
YourHealthyMind biedt speciaal voor jongeren (16-24 jaar) de MBSR|MBCT Mindfulness basistraining aan. Het gaat niet alleen om het aanpakken en voorkomen van depressies. De training mindfulness richt zich op het volledige spectrum van het leven van de jongeren. Of het nu gaat om examenstress, een vriendje of vriendinnetje dat het uitmaakt, te weinig zelfvertrouwen, de druk van de maatschappij, de hoge verwachtingen van de omgeving, oneerlijk behandeld worden of problemen thuis, de unieke aanpak van mindfulness zorgt ervoor dat de jongeren gesterkt worden. Dat komt omdat er in mindfulness wordt gewerkt met informatieverwerkingsprocessen, in plaats van met de informatie zelf.

Wat is de Mindfulness basistraining voor jongeren?
Mindfulness is een proces van volledig en bewust aanwezig zijn in het huidige moment, met een houding van openheid, vriendelijkheid, nieuwsgierigheid en acceptatie. Dit om vanuit meer innerlijke kalmte, inzicht en wijsheid te kunnen leven. Bij deze vorm van aandacht is er nauwelijks een mogelijkheid om te piekeren, waardoor het beschermend werkt tegen negatieve gedachten en gevoelens. Het is een aandachtstraining waarbij je leert je observatiekracht te vergroten. De training bestaat uit huiswerkopdrachten, meditatieoefeningen, bewegingsoefeningen, observatieopdrachten en oefeningen uit de cognitieve gedragspsychologie. Je zal per dag ongeveer een uur bezig zijn met de oefeningen.

Is Mindfulness iets voor mij?
Mindfulness is voor iedereen! Heb je interesse hoe je je mind kalm kan krijgen? Wil je leren om een moment in stilte te zijn? Wil je even rust in deze gehaaste maatschappij? Wil je leren omgaan met piekergedachten, stress, onzekerheid, angsten of depressieve klachten voorkomen? Dan is mindfulness geschikt!
Er zijn twee mindfulness trainingen, die veel overeenkomsten hebben met elkaar. YourHealthyMind kiest er voor om een combinatie van deze twee trainingen te geven; MBSR|MBCT.
MBSR = Mindfulness Based Stress Reduction (stress gerelateerde klachten verminderen en voorkomen)
MBCT = Mindfulness Based Cognitive Therapy (depressieve klachten verminderen en voorkomen)

Wetenschappelijk onderzoek
Uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat Mindfulness een positief effect heeft op:

  • stress gerelateerde klachten: pijn in het lichaam, slaapproblemen, onzekerheid, spanningen, burn-out, piekeren en concentratieproblemen.
  • psychische klachten: somberheid, angststoornissen, depressies en eetstoornissen.
  • de gezondheid en de kwaliteit van leven: het mindful in het leven staan.

Kwaliteit van de 8-weekse basistraining voor jongeren
Om de kwaliteit van basistraining te kunnen waarborgen, is YourHealthyMind opgeleid tot gecertificeerd Mindfulnesstrainer categorie 1. Daarnaast heeft YourHealthyMind een verdiepingsopleiding gedaan ‘Mindfulness voor jongeren’, bij David Dewulf. Daarnaast is zij lid van de VMBN (Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen). Deze laatste is van belang als je in aanmerking wilt komen voor een financiële ondersteuning van de zorgverzekeraar (max. €350 vergoeding bij een basistraining). Meer informatie hierover vind je bij de pagina ‘Investering’ op de website.

Starten met een training
Wil je starten met een MBSR|MBCT Mindfulness basistraining, dan kun je je aanmelden via de website. De training wordt in de praktijkruimte van YourHealthyMind gegeven of via Google Meet (online videobellen). Tijdens de training krijg je alle benodigdheden om thuis te kunnen oefenen. Een training bestaat uit 8 weken, van elk 2 à 2,5 uur. Tijdens de aanmelding kun je een afspraak plannen voor een kennismakingsgesprek voorafgaand aan de training.

Gratis workshop
YourHealthyMind biedt regelmatig gratis workshops aan om kennis te maken met Mindfulness. Op deze manier kan je eerst ervaren het iets voor je is.

De eerst volgende gratis workshop (online):
… helaas… je hebt de gratis workshop net gemist. Hou de website in de gaten voor een nieuwe datum!

Data voor de groepstraining
Startdatum: n.n.b.

“Geloof niet alles wat je denkt”

0%
SPECIAL OFFER

Take some time. Treat yourself. You deserve it.

Book a treatment this month and receive a 25% on all further treatments.

AANMELDEN