MBSR|MBCT Mindfulness basistraining
Mindfulness is een proces van volledig en bewust aanwezig zijn in het huidige moment, met een houding van openheid, vriendelijkheid, nieuwsgierigheid en acceptatie. Dit om vanuit meer innerlijke kalmte, inzicht en wijsheid te kunnen leven. Bij deze vorm van aandacht is er nauwelijks een mogelijkheid om te piekeren, waardoor het beschermend werkt tegen negatieve gedachten en gevoelens.

Wat is de mindfulness basistraining?
Het is een aandachtstraining waarbij je leert je observatiekracht te vergroten. Jon Kabat Zinn, de grondlegger van het 8-weken-programma, definieert mindfulness als volgt: ‘doelbewust niet-oordelende aandacht geven in het moment’. De training bestaat uit huiswerkopdrachten, meditatieoefeningen, bewegingsoefeningen, observatieopdrachten en oefeningen uit de cognitieve gedragspsychologie. Je zal per dag ongeveer een uur bezig zijn met de oefeningen.

Is mindfulness iets voor mij?
Mindfulness is voor iedereen! Heb je interesse hoe je je mind kalm kan krijgen? Wil je leren om een moment in stilte te zijn? Wil je even rust in deze gehaaste maatschappij? Wil je leren omgaan met piekergedachten, stress, onzekerheid, angsten of depressieve klachten voorkomen? Dan is mindfulness geschikt!
Er zijn twee mindfulness trainingen, die veel overeenkomsten hebben met elkaar. YourHealthyMind kiest er voor om een combinatie van deze twee trainingen te geven; MBSR|MBCT.
MBSR = Mindfulness Based Stress Reduction (stress gerelateerde klachten verminderen en voorkomen)
MBCT = Mindfulness Based Cognitive Therapy (depressieve klachten verminderen en voorkomen)

Wetenschappelijk onderzoek
Uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat mindfulness een positief effect heeft op:

  • stress gerelateerde klachten: pijn in het lichaam, slaapproblemen, onzekerheid, spanningen, burn-out, piekeren en concentratieproblemen.
  • psychische klachten: somberheid, angststoornissen, depressies en eetstoornissen.
  • de gezondheid en de kwaliteit van leven: het mindful in het leven staan.

Kwaliteit van de 8-weekse Mindfulness basistraining
Om de kwaliteit van Mindfulness basistraining te kunnen waarborgen, is YourHealthyMind opgeleid tot gecertificeerd Mindfulnesstrainer categorie 1. YourHealthyMind is lid van de VMBN (Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen). Deze laatste is van belang als je in aanmerking wilt komen voor een financiële ondersteuning van de zorgverzekeraar. Meer informatie hierover vind je bij de pagina ‘Investering’ op de website.

Starten met een training
Wil je starten met een MBSR|MBCT Mindfulness basistraining, dan kun je je aanmelden via de website. De training wordt in de praktijkruimte van YourHealthyMind gegeven of via Google Meet (online videobellen). Tijdens de training krijg je alle benodigdheden om thuis te kunnen oefenen. Een training bestaat uit 8 weken, van elk 2 à 2,5 uur. Tijdens de aanmelding kun je een afspraak plannen voor een kennismakingsgesprek voorafgaand aan de training.

Mindfulness training in een groep , tweetal of individueel
Normaliter is de Mindfulness training in groepsverband, dit omdat je veel van elkaar kan leren, wat zeer effectief is. Echter is het ook mogelijk om de training in een tweetal of individueel te volgen. De gesprekken zijn dan diepgaander, waardoor er meer aandacht is voor jouw ontwikkeling. Een groepstraining heeft een vaste startdatum, zie onderaan deze pagina. Een individuele training of training in een tweetal kan per direct starten als je dit wenst. Je plant dan samen met YourHealthyMind 8x een sessie wat passend is in jouw of jullie agenda. Vanwege de coronasituatie wordt alles online aangeboden.

Gratis workshop
YourHealthyMind biedt regelmatig gratis workshops aan om kennis te maken met Mindfulness. Op deze manier kan je eerst ervaren of de Mindfulness training iets voor je is.

De eerst volgende gratis workshop (online):
30 april 2021 om 10.00 uur, 15.00 uur en om 19.00 uur
Bekijk welke tijd jou het beste uit komt en schrijf je in!

Data voor de groepstraining
Startdatum woensdag 12 mei 2021
9.00-11.30 uur
Online via Google Meet
Alle data: 12/05 – 19/05 – 26/05 – 02/06 – 09/06 – 16/06 – 23/06 – 30/06

Startdatum donderdag 13 mei 2021
18.00-20.30 uur
Online via Google Meet
Alle data: 13/05 – 20/05 – 27/05 – 03/06 – 10/06 – 17/06 – 24/06 –01/07

Wel interesse… maar zit er geen geschikte startdatum bij? Neem dan even contact op met YHM.

“Geloof niet alles wat je denkt”

0%
SPECIAL OFFER

Take some time. Treat yourself. You deserve it.

Book a treatment this month and receive a 25% on all further treatments.

AANMELDEN