Project Description

Mindfulness

AANMELDEN

Mindfulness

AANMELDEN

Wat is Mindfulness?
Mindfulness is een proces van volledig en bewust aanwezig zijn in het huidige moment, met een houding van openheid, vriendelijkheid, nieuwsgierigheid en acceptatie. Dit om vanuit meer innerlijke kalmte, inzicht en wijsheid te kunnen leven. Bij deze vorm van aandacht is er nauwelijks een mogelijkheid om te piekeren, waardoor het beschermend werkt tegen negatieve gedachten en gevoelens.

Wetenschappelijk onderzoek
Heb je interesse hoe je je mind kalm kan krijgen? Wil je leren om een moment in stilte te zijn? Wil je even rust in deze gehaaste maatschappij? Wil je leren omgaan met piekergedachten, stress, onzekerheid, angsten of depressieve klachten voorkomen? Dan is Mindfulness geschikt!
Er zijn twee stromingen, die veel overeenkomsten hebben met elkaar. YourHealthyMind kiest er voor om een combinatie van deze twee stromingen te geven; MBSR|MBCT.
MBSR = Mindfulness Based Stress Reduction (stress gerelateerde klachten verminderen en voorkomen)
MBCT = Mindfulness Based Cognitive Therapy (depressieve klachten verminderen en voorkomen)

Uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat Mindfulness een positief effect heeft op:

  • stress gerelateerde klachten: pijn in het lichaam, slaapproblemen, onzekerheid, spanningen, burn-out, piekeren en concentratieproblemen.
  • psychische klachten: somberheid, angststoornissen, depressies en eetstoornissen.
  • de gezondheid en de kwaliteit van leven: het mindful in het leven staan.

Het aanbod van YourHealthyMind

Kwaliteit van de Mindfulness
Om de kwaliteit te kunnen waarborgen, is YourHealthyMind opgeleid tot gecertificeerd Mindfulnesstrainer categorie 1. YourHealthyMind is lid van de VMBN (Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen). Deze laatste is van belang als je in aanmerking wilt komen voor een financiële ondersteuning van de zorgverzekeraar (max. €350) bij een MBSR|MBCT Mindfulness basistraining. Meer informatie hierover vind je bij de pagina ‘Investering’ op de website.

“Geloof niet alles wat je denkt”.

0%
SPECIAL OFFER

Take some time. Treat yourself. You deserve it.

Book a treatment this month and receive a 25% on all further treatments.

AANMELDEN