Wij hebben elkaar drie keer ontmoet

Onze eerste ontmoeting was in 2019 tijdens de coachopleiding. Henry werkte op dat moment 60 uur in de week als manager bij een internationaal bedrijf. Sanne, werkende in het onderwijs, zat in de ziektewet vanwege haar burn-out en depressie. Je hoort het, we hadden alles op de rit ­čśë. Waarom zou je beiden een opleiding volgen onder deze omstandigheden, zou je misschien zeggen? Nou, we volgden vol onze waarden, zonder te weten waar dit zou eindigen!

Je kunt je voorstellen dat die 60-urige werkweek van Henry niet bepaald zonder stress was en dat het leven van Sanne als depressieve uitgebluste alleenstaande moeder niet om over naar huis te schrijven was. Dat maakte dat we elkaar niet ├ęcht vonden tijdens de opleiding.

We hebben elkaar ‘opnieuw’ ontmoet toen Sanne een proefcli├źnt voor haar stress en burn-out opleiding nodig had. Ondanks dat Henry ‘alles’ onder controle had, zag hij ook wel in dat dit wellicht waardevol zou kunnen zijn. Dit heeft ons dichterbij elkaar gebracht, waarna we starten met onze samenwerking. Daar waar Sanne geen kaas heeft gegeten van de boekhouding en IT, kon Henry wel hulp gebruiken van de creatieve grafische talenten van Sanne.

Ja hoor! Henry bleek wederom onmisbaar voor Sanne om te kunnen slagen voor haar Mindfulness opleiding. Je snapt, Henry kon wel een gratis mindfulness training gebruiken, met zijn overvolle agenda. Gelukkig mocht dit onder werktijd en konden enkele collega’s profiteren van de nooit uitgeleerde Sanne.

Natuurlijk kon Henry niet achterblijven, want als hoogsensitieve high sensation seeker, had hij echt weer even uitdaging en afwisseling nodig. Henry was zich gaan specialiseren in hoogsensitiviteit (HSP), waarbij de rollen eens een keer omgedraaid waren. Hij kon Sanne laten inzien wat de kracht is van HSP en hoe ze die zelf in kan zetten.

Zie jij de chemie op onze foto’s? Dat ontstond pas ├ęcht vanaf de derde ontmoeting. Sanne wilde graag oefenen met haar nieuwe houten poppetjes, waarmee je systeemopstellingen kan maken. Uiteraard was Henry hier wel voor te porren. Nadat de hele sociale omgeving van Henry met behulp van de poppetjes op tafel stond, vroeg Sanne: “Mist er nog iemand?”. Henry pakte een nieuw poppetje, schreef daar de naam Sanne op en zette die prominent op tafel. Henry voelde duidelijk: “Jij wordt belangrijk voor mij in mijn leven”. “Jooo… wat is dit nou! We waren gewoon bezig met een oefening, Henry!”. Lachend, met een glas wijn in de hand, proosten we na de oefening op een mooie samenwerking.

1+1 is toch echt 3. We hadden geen glazen bol, maar 3 jaar later zijn we goede vrienden geworden, zijn onze kinderen bevriend en hebben we onze bedrijven samengevoegd. Met de komst van Acceptance & Commitment Therapy vielen alle puzzelstukjes op hun plek. We belanden weer samen in de schoolbanken om ons te specialiseren als ACT Master Professional. ACT bleek exact aan te sluiten bij onze levenservaringen, mindset en bij onze kijk op het leven. We passen daarom ook geen ACT toe, wij ademen ACT!