Hoogsensitiviteit

Maak van hoogsensitiviteit jouw kracht!

Hoogsensitiviteit: een last of een gave?

Hoogsensitiviteit kan prachtig zijn, maar deze eigenschappen kunnen jou ook veel stress bezorgen weten we uit eigen ervaring. Als jij jouw eigen handleiding nog niet zo goed kent, kan het leven als een HSP’er intens zijn. Er komt namelijk bij jou veel meer informatie binnen, dan bij een ander. Je merkt kleine details op, voelt de sfeer aan en ervaart emoties intens. Dit heeft jouw HSP brein allemaal te verwerken, wat veel energie kost en overprikkeling kan veroorzaken. Dit maakt dat een HSP’er een hoger risico heeft op overspannenheid of een burn-out.

Daarom adviseren wij juist mensen met deze mooie HSP kwaliteit, om door middel van begeleiding van Your Healthy Mind hoogsensitiviteit tot jouw kracht te maken.

Henry

Ervaring van Henry

‘Ik stelde voor mijn gevoel altijd wel iemand teleur’

“Ik voelde me als een kameleon die niet meer wist wat zijn eigen kleur was. Ik was zo op de ander gericht, waardoor ik niet eens meer zag wie ik zelf was. Uit angst om de ander teleur te stellen, paste ik mij aan aan mijn omgeving. Ik cijferde mijzelf helemaal weg en ging ik nóg harder werken. Echter hoe hard ik ook werkte, voor mijn gevoel faalde ik altijd. Om dit te voorkomen, ging ik volop analyserend op zoek naar een optimale oplossing. Daar waar ik voorheen de ander probeerde te redden, heb ik nu geleerd om de ander te helpen. Ik zie de ander zonder oordeel en laat diegene in zijn waarde. Deze prachtige hoogsensitiviteit kwaliteit gebruik ik nu dagelijks in mijn werk.”

All-inclusive traject: hoogsensitiviteit

Maak van hoogsensitiviteit jouw kracht

Het all-inclusive traject met als thema hoogsensitiviteit, is afgestemd op de eigenschappen van hoogsensitiviteit en de klachten die je daarbij kan ervaren. Maar gek genoeg gaan we niet direct aan de slag met jouw klachten. Dat klinkt raar of niet?

Eigenlijk is het heel erg logisch. Klachten zijn namelijk niet voor niets klachten, het zijn symptomen. Ons all-inclusive traject werkt zo goed, omdat het zich richt op de manier waarop jij omgaat met moeilijke gedachten, gevoelens en omstandigheden. Dit noemen we jouw copingstrategie. We focussen ons minder op jouw klachten en de oorzaken hiervan. Tijdens het traject leren we jou ook nieuwe helpende copingstrategieën aan, waarmee jouw HSP kwaliteiten jouw kracht gaan worden.

Ervaring van Sanne

‘Mijn intuïtie laat me nooit in de steek’

“Ik ben me pas later gaan realiseren dat ik van kinds af aan al vertrouw op mijn intuïtie. Dit ervaar ik tot op de dag van vandaag als mijn krachtigste HSP kwaliteit. Tot die ene keer dat ik vol mijn intuïtie negeerde… Ik was gevraagd voor een nieuwe uitdaging op mijn werk. Daar stond ik dan in de deuropening… ik voelde heel sterk: ‘Dit is geen passende werkplek voor mij.’ Ik was loyaal aan de organisatie en had een hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Nee zeggen, dat kan niet! Maandenlang negeerde ik mijn intuïtie, met alle gevolgen van dien. Ik raakte burn-out, depressief, totaal overprikkeld, kon geen licht meer verdragen, werd overspoeld door emoties en herkende mijzelf niet meer.”

Hoogsensitiviteit Sanne

Hoogsensitiviteit als jouw kracht!

Het resultaat

Na ons all-inclusive traject verdwijnen al jouw klachten als sneeuw voor de zon. Je hebt nóóit meer last van overprikkeling en ook jouw energie loopt niet meer helemaal leeg. Kortom jij gaat fluitend met jouw HSP handleiding door het leven!

Sorry! Je voelt het al, zo werkt het niet. Dat gaan we jou dan ook niet beloven. Maar wees eens eerlijk, dat kan niemand toch ook beloven? Want het leven zit nu eenmaal vol met uitdagingen, zeker voor een HSP’er.

Wat wij jou wel gegarandeerd kunnen beloven is dat jouw gedrag duurzaam verandert. Hierdoor bereik jij het volgende:

→ Je ervaart veel minder overprikkeling
→ Je ervaart veel minder stress
→ Je gaat flexibeler om met overprikkeling
→ Je gaat flexibeler om met intense emoties
→ Je cijfert jezelf niet meer weg
→ Je kunt afstand doen van strenge gedachten
→ Je ervaart rust in je hoofd en in je lichaam

→ Je bent in staat om los te laten
→ Je volgt jouw hart, zonder schuldgevoel
→ Je kan ontspannen en slaapt beter
→ Je kan jouw energielekken stoppen
→ Je bent jouw afwijzingsgevoeligheid de baas
→ Je MOET niets van jezelf en MAG alles
→ Je doet wat je WILT doen, ook al is dat lastig

Kortom, jij hebt alle vaardigheden van ACT in jouw rugzak, waardoor jij in staat bent om flexibeler om te gaan met moeilijke gedachten, gevoelens en omstandigheden. Dit met als resultaat dat jouw leven een stuk aangenamer wordt en jij je gelukkiger voelt!

‘Ik voelde me overprikkeld’

Lees hoe Maaike Your Healthy Mind ervaren heeft

“Ik startte met een gevoel uit balans te zijn. Ik voelde me overprikkeld en had last van angsten. Bij Your Healthy Mind heb ik meer verdieping gevonden in het accepteren van deze ‘lasten’. Hierdoor kan ik mijn spanningen beter verdragen en zelfzorg toepassen. Ik ben meer van mezelf gaan houden en weet goed wat mijn waarden zijn.”

Maaike

Wil jij ook ervaren wat Maaike heeft ervaren? Plan nu een kennismakingsgesprek en start direct met jouw all-inclusive traject.

Stop met de strijd

Waarom is het belangrijk om vandaag te starten?

Misschien denk jij dat jouw klachten wel mee vallen en dat het zo vanzelf minder wordt. Hulp vragen is voor iemand die hoogsensitief is vaak lastig. Complimenten dat jij nu op de website van Your Healthy Mind zit, want dit is al de eerste stap. De kern van gedragsverandering is het kennen van jouw unieke HSP handleiding. Als HSP’er heb jij namelijk meer kans om overspannen te worden of zelfs burn-out te raken. En waar jouw HSP eigenschappen je behoorlijk in de weg kunnen zitten, kun je vandaag nog starten om jouw leven glansrijker te maken door hoogsensitiviteit in te zetten als kracht.

Stop de strijd met stress

Beluister ons op Spotify of YouTube

Podcast ‘Verstand Op Nul’

Beluister aflevering ‘Ik zie, , wat jij niet ziet’, waarin Henry en Sanne praten over hoogsensitieve eigenschappen.

Vestiging Harderwijk
.

Henry Poel
Couperuslaan 79
3842 AB Harderwijk
+ 31 (0)6 22 261 695
henry@yourhealthymind.nl

Vestiging Maas en Waal
(Beneden-Leeuwen)

Sanne van Wamel
Begoniastraat 10
6658 EB Beneden-Leeuwen
+ 31 (0)6 45 128 190
sanne@yourhealthymind.nl