henry en sanne stress
henry en sanne stress

‘Helemaal geen last van stress… dacht ik’

“Heerlijk… vol in die flow! De energie gierde door mijn lijf. Wat een lekker gevoel is dat! Ik voelde me een échte adrenaline junkie. Onder druk presteerde ik op mijn best, geen uitdaging is te groot voor mij. In die staat voelde ik niet dat ik vol over mijn grenzen ging. Daar zaten mijn kinderen met een geïrriteerde gestreste papa die niet stil kon zitten. Stil zitten deed ik alleen om even uit te hijgen, zodat ik vervolgens weer vol gas door kon gaan. Helemaal geen last van stress… dacht ik.”

Henry

‘Ik kon alle ballen in de lucht houden’

“Tuurlijk, die masterstudie kan er ook nog wel bij! Een balletje meer of minder in de lucht houden, kon ik als geen ander. Ik had een imago gecreëerd van een sterke vrouw die alles aan kon. Dat moest ik natuurlijk dan ook elke dag aan mezelf en de wereld bewijzen. Tsja, dan kon ik niet anders dan de lat steeds hoger leggen. Mijn verstand maakte me wijs dat ik super goed bezig was, maar ondertussen negeerde ik alle stress signalen die mijn lichaam aan gaf.

Sanne

Stress? Het valt wel mee!

Misschien herken jij jezelf in onze persoonlijke ervaringen. Bij stress zijn jouw draaglast en draagkracht niet in balans. Als jij langere tijd stress ervaart, raakt jouw lichaam steeds meer uitgeput. Wellicht zegt jouw verstand: “Het valt wel mee, niet zeuren.” Of je hoort een gedachte als: “Je hebt bijna vakantie, even doorzetten!” Deze gedachten zorgen er juist voor dat je je grens nog verder overgaat. Door deze gedachten blindelings te volgen, zit je steeds meer in je hoofd en voel je daardoor steeds minder wat jouw lichaam je vertelt. Dit kan de werkelijke staat van jouw lichaam verbloemen. Dit is namelijk de grootste valkuil voor iemand met stress klachten. Daarom adviseren wij juist mensen in deze fase om te starten met het all-inclusive traject om overspannenheid of een burn-out te voorkomen.

Beluister aflevering ‘De lat (te) hoog leggen’, waarin Henry en Sanne praten over een prestatiegerichte maatschappij.

All-inclusive traject: Stress

Het all-inclusive traject met als thema stress is afgestemd op jouw klachten, stress! Maar gek genoeg gaan we niet direct aan de slag met jouw klachten. Dat klinkt raar of niet?

Eigenlijk is het heel erg logisch. Klachten zijn niet voor niets klachten, het zijn symptomen. Ons all-inclusive traject werkt zo goed, omdat het zich richt op de manier waarop jij omgaat met moeilijke gedachten, gevoelens en omstandigheden. Dit noemen we jouw copingstrategie. We focussen ons minder op jouw klachten en de oorzaken hiervan. Tijdens het traject leren we jou nieuwe helpende copingstrategieën aan.

‘Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg’

Een aangenaam leven, minder stress

Na ons all-inclusive traject verdwijnen jouw klachten als sneeuw voor de zon. Je hebt nóóit meer last van stress en gaat fluitend door het leven!

Sorry! Je voelt het al, zo werkt het niet. Dat gaan we jou dan ook niet beloven. Maar wees eens eerlijk, dat kan niemand toch ook beloven? Want het leven zit nu eenmaal vol met uitdagingen.

Wat wij jou wel gegarandeerd kunnen beloven is dat jouw gedrag duurzaam verandert. Hierdoor bereik jij het volgende:

→ Je ervaart veel minder stress klachten

→ Je kunt flexibeler omgaan met stress klachten

→ Je kunt afstand doen van strenge gedachten

→ Je ervaart rust in je hoofd en in jouw lichaam

→ Je bent in staat om los te laten

→ Je kan jouw grenzen aangeven en bewaken

→ Je kan ontspannen en slaapt beter

→ Je kan goed voor jezelf zorgen

→ Je MOET niets meer van jezelf en MAG alles

→ Je doet wat je WILT doen, ook al is dat lastig

Kortom, jij hebt alle vaardigheden van ACT in jouw rugzak, waardoor jij in staat bent om flexibeler om te gaan met moeilijke gedachten, gevoelens en omstandigheden. Dit met als resultaat dat jouw leven een stuk aangenamer wordt en jij je gelukkiger voelt!

Ben jij nog steeds niet overtuigd? Dat kunnen wij ons eigenlijk niet voorstellen, maar lees gerust de reviews van anderen die jou voor gingen en laat je inspireren door bijvoorbeeld de ervaring van Iris!

Henry & Sanne

Wil jij ook kunnen dealen met stress?
Plan vandaag nog een kennismakingsgesprek!

Henry & Sanne
Henry & Sanne

Ervaring van Iris:Ik kan makkelijker loslaten’

“Ik heb geleerd met een andere bril naar zaken te kijken waardoor ik dingen niet alleen makkelijker los kan laten, maar van mezelf de lat ook minder hoog mag leggen. Met name het ontdekken van mijn kernwaarden helpt nog iedere dag enorm om te beslissen waar ik mijn energie in wil steken en of ik voor een 10 of 7 wil gaan. Daardoor haal ik niet alleen meer plezier uit mijn werk, maar ook mijn dagelijks leven. De praktische handvaten helpen om direct aan de slag te gaan en hebben mij enorm veel rust gegeven.”

Iris

Wil jij ook ervaren wat Iris heeft ervaren? Plan nu een kennismakingsgesprek en start direct met jouw all-inclusive traject.

Waarom is het belangrijk om vandaag te starten?

Misschien denk jij dat jouw klachten wel mee vallen en dat het zo vanzelf minder wordt. Maar als jouw draagkracht te lang lager is dan jouw draaglast, kan stress overgaan in overspannenheid of zelfs een burn-out. Als je burn-out raakt is jouw energiebatterij kapot. Het herstel duurt dan veel langer. En die omslag kan van het ene op het andere moment komen. Omdat je in stressvolle situaties vaak in je hoofd leeft, voel je niet hoeveel alarmsignalen jouw lijf al afgeeft. Daarom is het belangrijk om vandaag nog in actie te komen.

Volg ons op social media:

Footer achtergrond