Overspannenheid en Burn-out

Overspannenheid en Burn-out

Neem tijd voor herstel

Waarom de oude worden, als dat je ziek maakt?

Bij overspannenheid is jouw energiebatterij nog niet stuk, maar je verbruikt langdurig teveel dan dan je hebt. Vaak gaan we dan nog harder werken, om dit te compenseren. Het gevaar is daarbij, dat een burn-out ineens om de hoek kan komen kijken. Bij een burn-out is jouw energiebatterij stuk, waardoor je opnieuw mag leren om te gaan met jouw energie. Voor beiden is duurzaam herstel ontzettend belangrijk. Neem direct gas terug en kies voor passende begeleiding bij Your Healthy Mind. Afhankelijk van de intensiteit van jouw klachten, kan het zijn dat het all-inclusive traject uitgebreid moet worden met extra sessies.

Hoogsensitiviteit Sanne

Ervaring van Sanne

‘Ineens kon ik helemaal niks meer’

“Mijn emmer was vol, heel vol. Overspannen was ik al maanden, maar niemand die het zag. Zelfs ik wilde niet toegeven dat het niet goed met mij ging. Ik bouwde een dikke muur om mij heen, waar niemand door heen kon. Deze sterke buitenkant leek voor de korte termijn prettig, maar ik ging steeds verder van mijzelf af staan. En dan komt ineens die druppel die de emmer doet overlopen. Het was oktober 2018. Daar zat ik dan… helemaal op, vervreemd van mijzelf. Ik heb maanden op de bank gelegen, letterlijk. Ik kon helemaal niks meer.”

All-inclusive traject: Overspannenheid & Burn-out

Neem jouw verstand niet zo serieus

Het all-inclusive traject met als thema overspannenheid & burn-out is afgestemd op jouw klachten! Maar gek genoeg gaan we niet direct aan de slag met jouw klachten. Dat klinkt raar of niet?

Eigenlijk is het heel erg logisch. Klachten zijn niet voor niets klachten, het zijn symptomen. Ons all-inclusive traject werkt zo goed, omdat het zich richt op de manier waarop jij omgaat met moeilijke gedachten, gevoelens en omstandigheden. Dit noemen we jouw copingstrategie. We focussen ons minder op jouw klachten en de oorzaken hiervan. Tijdens het traject leren we jou nieuwe helpende copingstrategieën aan. Indien je burn-out bent en uitgevallen bent op je werk, dan heb je nog meer begeleiding nodig om duurzaam te herstellen. En indien nodig, kijken we samen met jou in hoeverre jouw huidige werk nog passend voor je is of begeleiden we jou bij het re-integreren op je werk.

Ervaring van Henry

‘Mijn intuïtie laat me nooit in de steek’

“En toen werd mij de vraag gesteld: ‘Als jij zo door gaat, wat gaat er dan gebeuren?’ Ik vertelde dat ik dan burn-out zou raken. Sterker nog, ik gaf aan dat ik geen 50 jaar zou worden. Zooo… die kwam wel binnen bij mij. Ik werkte namelijk 60 uur in de week, in een functie waar ik helemaal niet happy was. Dag en nacht stond ik klaar voor mijn gezin en mijn werk. Ik voelde niet dat ik overspannen was, mijn adrenaline kicks konden dat heel mooi verbloemen. Tot op de dag van vandaag ben ik dankbaar dat ik gas terug heb genomen en heb geleerd om naar mijn lichaam te luisteren.”

Hoogsensitiviteit Sanne

Een aangenamer leven

Het resultaat

Na ons all-inclusive traject verdwijnen jouw klachten als sneeuw voor de zon. Je hebt nóóit meer last van stress en voelt je meteen weer energiek!

Sorry! Je voelt het al, zo werkt het niet. Dat gaan we jou dan ook niet beloven. Maar wees eens eerlijk, dat kan niemand toch ook beloven? Want het leven zit nu eenmaal vol met uitdagingen en soms heeft herstel écht tijd nodig.

Wat wij jou wel gegarandeerd kunnen beloven is dat jouw gedrag duurzaam verandert. Hierdoor bereik jij het volgende:

→ Je herstelt van overspannenheid of burn-out
→ Je ervaart veel minder stress klachten
→ Je kan jouw energiebatterij weer opladen
→ Je bent in staat om jouw werk op te pakken
→ Je kan jouw grenzen aangeven en bewaken
→ Je kunt flexibeler omgaan met stress klachten
→ Je kunt afstand doen van strenge gedachten

→ Je ervaart rust in je hoofd en in je lichaam
→ Je bent in staat om los te laten
→ Je kan ontspannen en slaapt beter
→ Je kan goed voor jezelf zorgen
→ Je MOET niets en MAG alles
→ Je doet wat je WILT doen, ook al is dat lastig

Kortom, jij hebt alle vaardigheden van ACT in jouw rugzak, waardoor jij in staat bent om flexibeler om te gaan met moeilijke gedachten, gevoelens en omstandigheden. Dit met als resultaat dat jouw leven een stuk aangenamer wordt en jij je gelukkiger voelt!

‘Ik voelde me overprikkeld’

Lees hoe Miriam Your Healthy Mind ervaren heeft

“Ik kwam volledig uit balans en uitgeput binnen bij Your Healthy Mind. Op lichamelijk, psychisch en emotioneel gebied was ik uit balans en was ik de draad kwijt. Tijdens de kennismaking voelde ik me meteen thuis en de maanden daarna hebben we samen gewerkt aan mijn herstel. Ik ben uiteindelijk volledig hersteld.”

Miriam

Wil jij ook ervaren wat Miriam heeft ervaren? Plan nu een kennismakingsgesprek en start direct met jouw all-inclusive traject.

Stop met de strijd

Waarom is het belangrijk om vandaag te starten?

De kans is groot dat je al maanden last hebt van klachten. Dit betekent dan vaak ook dat herstel maanden kan duren. Bij overspannenheids- en burn-out klachten kan het ook zijn dat jij je somber begint te voelen. Dit is heel normaal. Je bent namelijk steeds verder van jouzelf af gaan staan. Somberheidsklachten maken dat je meer last hebt van stemmingswisselingen en belemmerende gedachten. Voor al deze klachten ben je bij Your Healthy Mind bij het juiste adres. Als je meer wilt weten over somberheid & depressie, klik dan eens op de onderstaande link.

Stop de strijd met stress

Beluister ons op Spotify of YouTube

Podcast ‘Verstand Op Nul’

Beluister aflevering ‘Een masker opzetten’, waarin Sanne openhartig praat over haar burn-out.

Vestiging Harderwijk
.

Henry Poel
Couperuslaan 79
3842 AB Harderwijk
+ 31 (0)6 22 261 695
henry@yourhealthymind.nl

Vestiging Maas en Waal
(Beneden-Leeuwen)

Sanne van Wamel
Begoniastraat 10
6658 EB Beneden-Leeuwen
+ 31 (0)6 45 128 190
sanne@yourhealthymind.nl