Somberheid en Depressie

Somberheid en Depressie

It’s ok, not to be ok

Je bent niet alleen!

Vaak hebben we het niet over somberheid of depressieve klachten, omdat we er ons voor schamen of omdat de ander ons niet begrijpt. Maar wij weten hoe jij je kan voelen. Door jouw ervaringen met ons te delen, ontstaat er ruimte. Want geen enkele gedachte is raar, wij veroordelen je niet. De ruimte die ontstaat, geeft een gevoel van opluchting. Het wordt daarna makkelijker om bij jouw hart te komen en te kiezen voor zelfzorg. In enkele sessies ga jij je weer beter voelen en stap je langzaam uit deze negatieve spiraal. Je staat er niet alleen voor, wij zijn er voor je.

Hoogsensitiviteit Sanne

Ervaring van Sanne

‘Ik kon niet eens meer glimlachen’

“Nog voordat ik burn-out raakte, vroeg ik aan mijn huisarts om antidepressiva. Ik voelde me depressief en zag de wereld alleen nog maar in grijstinten. Die sterke muur was ineens afgebrokkeld en ik was daardoor enorm kwetsbaar geworden. Ik werd overspoeld door emoties, vaak wist ik niet eens waarom. Mijn verstand maakte het nog zwaarder door te zeggen dat ik een slechte moeder was en ik kon niks met de goed bedoelde adviezen van anderen. De medicatie maakte dat ik helemaal vlak werd, waardoor ik niet eens meer kon glimlachen. Ik voelde me heel eenzaam, duwde iedereen bij me weg en kon niet meer genieten van het leven. Elk lichtpuntje was verdwenen.”

All-inclusive traject: Somberheid & Depressie

Neem jouw verstand niet zo serieus

Het all-inclusive traject met als thema somberheid & depressie is afgestemd op jouw klachten. Maar gek genoeg gaan we niet direct aan de slag met jouw klachten. Dat klinkt raar of niet?

Eigenlijk is het heel erg logisch. Klachten zijn niet voor niets klachten, het zijn symptomen. Ons all-inclusive traject werkt zo goed, omdat het zich richt op de manier waarop jij omgaat met moeilijke gedachten, gevoelens en omstandigheden. Dit noemen we jouw copingstrategie. We focussen ons minder op jouw klachten en de oorzaken hiervan. Tijdens het traject leren we jou nieuwe helpende copingstrategieën aan, zodat jij uit jouw negatieve spiraal kan komen.

Ervaring van Henry

Je hoeft niet alleen te zijn om je alleen te voelen’

“Als ik even stil zat, werd ik onrustig. Pas toen ik echt even bewust stil ging staan, voelde ik de pijn die ik stiekem al héél lang aan het vermijden was. Wat voelde ik mij eenzaam en somber… Hoe kan het nou dat ik het leven door een roze bril zie, maar me toch zo ellendig kan voelen? Ik had me nooit gerealiseerd dat je niet alleen hoeft te zijn, om je eenzaam te voelen. Ik zag altijd overal een oplossing, maar dit gevoel kon ik niet oplossen. Daar zat ik dan met mijn ellende, eenzaam omringt door dierbaren. De pijn die ik voelde negeerde ik volledig. Ik durfde het niet aan te raken en ging me steeds meer terugtrekken.”

Henry

Een aangenamer leven

Het resultaat

Na ons all-inclusive traject verdwijnen jouw klachten als sneeuw voor de zon. Je bent direct uit jouw depressie geklommen en zal je nóóit meer somber voelen!

Sorry! Je voelt het al, zo werkt het niet. Dat gaan we jou dan ook niet beloven. Maar wees eens eerlijk, dat kan niemand toch ook beloven? Want het leven zit nu eenmaal vol met uitdagingen.

Wat wij jou wel gegarandeerd kunnen beloven is dat jouw gedrag duurzaam verandert. Hierdoor bereik jij het volgende:

→ Je ervaart veel minder somberheidsklachten
→ Je bent uit jouw negatieve spiraal
→ Je voelt je niet meer eenzaam
→ Je kan weer genieten van de dag
→ Je kunt afstand doen van sombere gedachten
→ Je verliest jezelf niet meer in negativiteit
→ Je ervaart rust in je hoofd en in je lichaam
→ Je bent in staat om los te laten

→ Je kan jezelf weer activeren
→ Je hebt minder last van een winterdip
→ Je ervaart veel meer zelfvertrouwen
→ Je volgt je hart en niet jouw gedachten
→ Je kan ontspannen en slaapt beter
→ Je kan goed voor jezelf zorgen
→ Je doet wat je wilt doen, ook al is dat lastig

Kortom, jij hebt alle vaardigheden van ACT in jouw rugzak, waardoor jij in staat bent om flexibeler om te gaan met moeilijke gedachten, gevoelens en omstandigheden. Dit met als resultaat dat jouw leven een stuk aangenamer wordt en jij je gelukkiger voelt!

‘Soms is een stap terug, een stap vooruit’

Lees hoe Elise Your Healthy Mind ervaren heeft

“Na gesprekken met praktijkondersteuners, psychologen en psychiaters had ik het gevoel dat ik er nog niet helemaal was. Het stukje accepteren vond ik erg lastig. Ik heb er toen voor gekozen om een traject bij Your Healthy Mind te volgen. Deze keuze was de beste keuze die ik op dat moment kon maken. Nu, meer dan een half jaar na het afsluiten van mijn traject, voel ik pas hoe sterk ik geworden ben. Soms is een stap terug, een stap vooruit. Op moeilijke momenten kan ik met beide benen op de grond blijven staan en overzien wat er gebeurd, met dank aan Your Healthy Mind.”

Elise

Wil jij ook ervaren wat Elise heeft ervaren? Plan nu een kennismakingsgesprek en start direct met jouw all-inclusive traject.

Stop met de strijd

Waarom is het belangrijk om vandaag te starten?

Wat ontzettend vervelend dat jij somberheidsklachten ervaart. Het is moeilijk om hier in je eentje uit te komen, omdat het vaak een eenzame interne strijd is die je voert. Daarom zijn wij er voor je, om je te begeleiden naar een Healthy Mind. Laten we het over die interne strijd hebben en je zult merken dat het all-inclusive traject je uit deze moeilijke periode kan halen.

Som gaat een depressie gepaard met een burn-out. Het kan zijn dat je merkt dat als je meer energie krijgt, jouw somberheidsklachten minder worden. Wellicht is dan het thema overspannenheid & burn-out ook passend voor jou.

Stop de strijd met stress

Beluister ons op Spotify of YouTube

Podcast ‘Verstand Op Nul’

Beluister aflevering ‘Acceptatie is de sleutel’, waarin Henry en Sanne praten over somberheid.

Vestiging Harderwijk
.

Henry Poel
Couperuslaan 79
3842 AB Harderwijk
+ 31 (0)6 22 261 695
henry@yourhealthymind.nl

Vestiging Maas en Waal
(Beneden-Leeuwen)

Sanne van Wamel
Begoniastraat 10
6658 EB Beneden-Leeuwen
+ 31 (0)6 45 128 190
sanne@yourhealthymind.nl