Henry & Sanne
Henry & Sanne

‘Ik voel de rust in mijn onrust’

“Pfff ik word knettergek… Zo’n weekend kan niet anders dan één groot gevecht worden met mijzelf, een regelrechte ramp. Ik kon namelijk nog geen 5 minuten stilzitten, zo rusteloos voelde ik mij. Daar zat ik op mijn bank… mezelf schrap te zetten voor de golf van onrust. Maar ohhh.. ik voel gewoon de rust in mijn onrust. Ik had nooit gedacht dat even helemaal niets doen, zo ontzettend relaxt kon zijn.”

Henry

‘Ik hoefde even helemaal niets’

“Jooo! Ik hoor het al: ‘Zeg even netjes gedag tegen de ander’, ‘Stel jezelf even voor’, ‘Vraag wat ze in het dagelijks leven doen’. Waarom doe ik dit? Ik werd gek van mijn sociaal wenselijk gedrag. Een weekend lang hoefde ik niets met deze mensen en ik zou ze hierna ook nooit meer ontmoeten. Deze interne discussie werd ik al snel zat. Ik wilde rust in mijn hoofd. De stilte tijdens het weekend was verrassend aangenaam. Ik hoefde even helemaal niets.

Sanne

impressie yhm weekend

Uit jouw veilige comfortzone

Het weekend zorgt ervoor dat jij uit jouw vertrouwde omgeving gehaald wordt, zodat je uit jouw veilige comfortzone stapt. Dit maakt dat alle (externe) prikkels/gewoontes komen te vervallen en je volledig kan richten op jouw interne proces. In jouw vertrouwde omgeving zul je namelijk sneller geneigd zijn om in oude patronen, jouw oude coping, te vervallen. In het weekend ga je ervaren dat het loslaten van jouw oude patronen confronterend kan zijn en tegelijkertijd helpend gaat zijn. Samen werken we aan de vaardigheden van ACT door middel van inspiratiesessies en de stilte doet zijn werk. Hierdoor ontstaat groei van binnenuit. In de stilte hoor je namelijk alles, namelijk jouw verstand. Door praktische oefeningen toe te passen tijdens het weekend, ervaar je hoe je rust in je hoofd kunt creëren en makkelijker kunt ontspannen. Dit alles kun je na het weekend makkelijker toepassen in jouw dagelijks leven. Juist hierom is het weekend zo waardevol in jouw ontwikkelingsproces.

Hoe ziet het weekend eruit?

Het YHM weekend is voor (oud)deelnemers van Your Healthy Mind, maar ook zonder coaching & therapie mag je deelnemen. Het is een stilte weekend, waarin jij niets hoeft te delen met een ander, sterker nog… het kan niet tot na de verbreking van de stilte! Jij ervaart je eigen proces. Je hoeft even helemaal niets! Ontspan… Je hoeft je niet te houden aan sociale regels, niet praten, geen telefoon, geen tv, even helemaal niets. Je bent alleen met jezelf. Dat maakt dat de kans groot is dat je even tegen jezelf aanloopt en dan zijn wij er voor je om jou te helpen. Tijdens het weekend gaan we aan de slag met praktische oefeningen, die je direct kunt toepassen in je leven.

Het weekend is net als het hele traject, all-inclusive, dus inclusief twee overnachtingen (op gedeelde slaapkamers met kamerschermen voor meer privacy), gezonde maaltijden, inspiratiesessies en een prachtige omgeving waar jij je even in kunt terugtrekken. Als je tegen jezelf aan loopt zijn wij er, net als tijdens het hele traject, voor jou om je te helpen!

Het programma

Vrijdag 17.00-20.30 uur
Inloop 17.00-18.00 uur
Inspiratie sessies over het thema Energiebalans
Vrije tijd in stilte

Zaterdag 07.30-20.30 uur
Inspiratie sessies over de thema’s Acceptatie, Defusie en Jezelf observeren
Vrije tijd in stilte

Zondag 07.30-16.00 uur
Inspiratie sessies over de thema’s Waarden en Toegewijd handelen
Vrije tijd in stilte
15.30-16.00 Afsluiting

Henry & Sanne

Wil jij ook de kracht van ACT ervaren tijdens het YHM Weekend?
Deze is ook los te reserveren voor €475,-

YHM Weekend is op 8-9-10 maart ’24.

All-inclusive traject

Met een coaching & therapie traject kom je ver, met een all-inclusive traject kom je echter véél verder. Naast de individuele coaching & therapie sessies, biedt het YHM Weekend jou 2,5 dag lang ACT! Juist hierom is het weekend zo waardevol in jouw ontwikkelingsproces. Een unieke ervaring!

‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’

Wanneer is het YHM Weekend?

Het eerstvolgende weekend staat gepland op 8-9-10 maart 2024 in Vorstenbosch, Noord-Brabant. Kun je niet aanwezig zijn? Dat is niet erg. Je mag ook de eerst volgende keer mee doen! Kun je maar gedeeltelijk aanwezig zijn tijdens het weekend? Ook dat is geen probleem, al is het voor je ontwikkeling het fijnste als je er helemaal bij bent.